متخصص میگرن اصفهان: درمان میگرن با روش‌های جدید

میگرن معمولاً با سردرد عادی اشتباه گرفته می‌شود، البته شدت این دو نوع سردرد غیر قابل مقایسه می‌باشد. میگرن باعث بروز علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ و حساسیت به صداهای بلند و نور می‌شود. سردرد میگرنی معمولاً در یک طرف سر ایجاد شده و تا مدت طولانی رفع نمی‌شود. بهترین متخصص میگرن در اصفهان با کمک جدیدترین روش‌های درمانی به شما برای کاهش سردردهای میگرنی کمک خواهد کرد.

علائم میگرن 


علائم میگرن

علائم سردرد میگرنی در چهار مرحله ایجاد می‌شوند. البته وجود میگرن لزوماً به این معنی نیست که شخص تمامی این مراحل و علائم مرتبط با آن را تجربه خواهد کرد. در برخی از مواقع امکان دارد تنها برخی از علائم ایجاد شوند. در این قسمت علائم میگرن در هر مرحله از این عارضه شرح داده می‌شوند.

مرحله پیش‌نشانه 

میگرن دارای علائم زیادی می‌باشد. امکان دارد تشخیص این علائم دشوار باشد. ولی شخص باید به این علائم به طور دقیق توجه کند  برای مثال در حدود یک روز پیش از شروع سردرد میگرنی، امکان دارد روحیه شخص دچار تغییرات زیادی شود. ممکن است شخص برای یک لحظه احساس شادی کرده و در لحظه دیگر بسیار افسرده باشد.

همچنین امکان دارد احساس سفتی در گردن ایجاد شده و یا درد در قسمت سر و گردن بروز کند. در برخی از مواقع شخص تمایل زیادی به خوردن دارد و یا ممکن است یبوست ایجاد شود. یکی از علائم در این مرحله احساس تشنگی زیاد برای مدت طولانی می‌باشد. به همین علت ممکن است شخص تمایل زیادی به دفع ادرار داشته باشد. به علاوه امکان دارد شخص به طور مداوم خمیازه بکشد.

مرحله هاله بینایی

این مرحله ممکن است در دو زمان بروز کند؛ یعنی موقعی که شخص در حال تجربه میگرن است و در مواقع دیگر درست پیش از بروز حمله میگرنی این حالت ایجاد می‌شود. علائم این مرحله به آرامی آغاز شده و سپس تشدید می‌شوند.

این علائم ممکن است در برخی از افراد تا یک ساعت نیز ادامه داشته باشند و معمولاً به موارد بینایی مرتبط می‌باشند ولی شامل علائم دیگری نیز هستند. برای مثال امکان دارد صحبت کردن برای شخص دشوار شود و یا شخص نورهای درخشان یا لکه‌های نورانی را مشاهده کند. همچنین ممکن است در یک طرف سر، صورت یا بدن درد ایجاد شود.

مرحله حمله میگرنی 

در این مرحله، علائم حمله میگرنی به طور کامل ایجاد می‌شوند. در زمان بروز حمله میگرنی، حساسیت به صدا در شخص ایجاد شده و ممکن است سردرد به همراه استفراغ بروز کند. امکان دارد شخص قادر به تحمل کم‌ترین صدا نیز نباشد. برخی از افراد به بو و لمس نیز حساس می‌شوند. در زمان حرکت دادن بدن، عطسه یا سرفه ممکن است علائم در این مرحله تشدید شوند.

مرحله نهایی میگرن 

در این مرحله علائم مختلفی ایجاد می‌شوند. بسیاری از افراد پس از پایان حمله میگرنی احساس بسیار رضایت‌بخشی را تجربه می‌کنند. برخی دیگر از افراد در اثر درد شدید در مرحله حمله میگرنی دچار احساس سردرگمی می‌شوند. بعضی از اشخاص ترجیح می‌دهند که پس از پایان حمله میگرنی، استراحت کنند. پس از حمله میگرنی، امکان دارد در اثر حرکت دادن بیش از حد سر، دوباره سردرد ایجاد شود. این حالت ممکن است موقتی باشد ولی می‌تواند سبب ایجاد درد شدیدی شود. این مرحله امکان دارد تا 24 ساعت طول بکشد.

دلایل بروز سردرد میگرنی 


دلایل بروز سردرد میگرنی

دلایل شایع بروز سردرد میگرنی عبارتند از:

  • تغییر در هورمون‌های بدن زنان در زمان قاعدگی، یائسگی یا بارداری می‌تواند سبب بروز سردرد میگرنی شود. برای مثال، برخی از زنان در زمان بارداری دچار سردردهای شدید میگرنی می‌شوند.
  • بروز استرس برای مدت طولانی می‌تواند در ایجاد علائم میگرن مؤثر باشد.
  • برخی از داروها مانند داروی ضد بارداری خوراکی می‌توانند باعث بروز سردرد میگرنی شوند.
  • قهوه و نوشیدنی‌های الکلی در ایجاد علائم میگرن مؤثر هستند.
  • مواد غذایی حاوی افزودنی‌های خوراکی می‌توانند در برخی از افراد باعث بروز میگرن شوند.
  • عوامل ژنتیکی می‌توانند در ایجاد سردرد میگرنی مؤثر باشند.
  • تغییر در الگوی خواب ممکن است سبب بروز علائم میگرن شود. برای مثال خوابیدن بیش از حد و یا نخوابیدن برای مدت طولانی می‌تواند سبب ایجاد سردرد میگرنی شود.
  • بو (خصوصاً بوهای تند و شدید) می‌تواند در برخی از افراد سبب ایجاد علائم میگرن شود.
  • امکان دارد ورزش و فعالیت سنگین جسمانی در ایجاد علائم میگرن مؤثر باشد.
  • سردرد میگرنی می‌تواند در اثر تغییرات آب و هوایی بروز کند.
  • صداهای بسیار بلند نیز می‌توانند در بسیاری از افراد باعث بروز سردرد میگرنی شوند.
  • امکان دارد روشنایی زیاد در بعضی از افراد در ایجاد سردرد میگرنی تاثیر داشته باشد.
  • مصرف برخی از مواد غذایی ماند غذاهایی فرآوری شده و مواد غذایی شور می‌تواند باعث ایجاد علائم میگرن شود.
  • عدم مصرف غذا به مقدار کافی و یا صرف نظر کردن از وعده‌های غذایی ممکن است در ایجاد علائم میگرن مؤثر باشد.
  • مصرف بیش از حد دارو نیز می‌تواند منجر به بروز سردرد میگرنی شود.
  • مصرف دخانیات در بروز علائم میگرن و سردرد شدید مؤثر است.
  • مصرف مواد غذایی تخمیر شده در برخی از افراد می‌تواند باعث بروز سردرد میگرنی شود.

چه افرادی بیشتر در معرض بروز سردرد میگرنی هستند؟


طبق نظر متخصص میگرن اصفهان، افراد زیر بیشتر در معرض بروز علائم میگرنی هستند:

  • احتمال بروز میگرن در زنان بیشتر از مردان است. در واقع زنان سه برابر بیشتر از مردان در معرض بروز میگرن قرار دارند.
  • در صورت وجود عارضه‌های دیگر مانند صرع یا افسردگی، احتمال بروز میگرن افزایش پیدا می‌کند.
  • افرادی که دیگر اعضای خانواده‌شان به میگرن مبتلا هستند، بیشتر در معرض بروز علائمی میگرنی قرار دارند.
  • دوره قاعدگی، بارداری یا یائسگی در زنان می‌تواند باعث ایجاد میگرن شود.

چه داروهایی در ایجاد سردرد میگرنی مؤثر هستند؟ 


برخی از داروها در صورت مصرف بیش از حد می‌توانند سبب بروز سردرد شدید میگرنی شوند. برای مثال مصرف ایبوپروفن برای مدت نیمی از ماه می‌تواند سبب بروز سردرد شود. در صورت مصرف داروهای مُسکن ترکیبی مانند اکسدرین میگرن نیز امکان دارد سردرد میگرنی بروز کند.

همچنین مصرف دارو در مقادیر زیاد یا مصرف دارو برای مدت بیش از 10 روز در ماه (به طور مداوم در طول سه ماه) نیز می‌تواند در ایجاد سردرد میگرنی مؤثر باشد. در صورت مصرف داروهای تریپتان مانند ماکسالت و توسیمرا (Tosymra) برای مدت بیش از نه روز در طول ماه نیز ممکن است سردرد ایجاد شود.

نحوه تشخیص میگرن 


متخصص میگرن در اصفهان سابقه پزشکی بیمار را بررسی می‌کند. در صورت وجود سابقه میگرن در افراد خانواده، احتمال بروز میگرن در شخص افزایش پیدا می‌کند. متخصص میگرن اصفهان همچنین علائم ایجاد شده مرتبط با میگرن را بررسی می‌کند.

پزشک متخصص امکان دارد جهت تشخیص عارضه از آزمایش خون استفاده کند. علاوه بر این ممکن است از معاینه بدنی و آزمایش‌های عصب‌شناختی نیز استفاده شود. در برخی از مواقع امکان دارد به انجام آزمایش‌های بیشتری نیاز باشد. در این صورت متخصص میگرن در اصفهان از آزمایش‌های زیر استفاده می‌کند:

  • سی تی اسکن: دلایل مختلفی می‌توانند سبب ایجاد میگرن در شخص شوند. سی تی اسکن در تشخیص علت بروز میگرن به متخصص میگرن اصفهان کمک می‌کند.
  • ام آر آی: با استفاده از این روش، متخصص میگرن در اصفهان قادر است جزئیات دقیق مغز را ارزیابی کند. در ام آر آی از امواج رادیویی و میدان مغناطیسی جهت ایجاد تصاویر استفاده می‌شود. این روش در تشخیص مشکلاتی مانند مشکلات عصب‌شناختی مرتبط با دستگاه عصبی که می‌توانند علت بروز میگرن باشند، به متخصص میگرن اصفهان کمک می‌کند.

امکان دارد از آزمایش‌های دیگری نیز استفاده شود. این آزمایش‌ها به علائم و نتایج حاصل از آزمایش‌های دیگر بستگی دارند.

درمان میگرن 


جهت درمان و تسکین علائم میگرن و جلوگیری از بروز آن‌ها در آینده، گزینه‌های درمانی مختلفی موجود می‌باشند.

مصرف دارو 

درمان میگرن با مصرف دارو

امکان دارد متخصص میگرن در اصفهان جهت تسکین علائم میگرن، مصرف دارو را به شخص توصیه کند. این روش درمان متوقف ‌کننده نام دارد و در این حالت داروها بایستی در زمان بروز حمله میگرنی مصرف شوند.

این داروها جهت تسکین علائم میگرن ساخته شده‌اند. بهترین زمان مصرف این داروها، لحظه‌ای است که شخص تشخیص می‌دهد سردرد میگرنی در حال آغاز شدن است. این داروها شامل موارد زیر می‌باشند:

امکان دارد پزشک داروهای تریپتان‌ را تجویز کند که نمونه آن داروی ایمیترکس می‌باشد. داروهای تریپتان به روش‌های مختلفی از جمله به صورت اسپری بینی و قرص قابل مصرف هستند. تأثیر این داروها به این شکل است که مسیرهای مغزی مرتبط با درد را مسدود می‌کنند. در صورت وجود احتمال بروز حمله قلبی، به هیچ عنوان نباید از این داروها استفاده شود.

داروهای مُسکن مخدر تنها زمانی تجویز می‌شوند که هیچ نوع روش درمانی دیگری مؤثر نباشد و به عنوان آخرین روش تسکین درد ناشی از میگرن در نظر گرفته می‌شوند. داروهای مُسکن مخدر ممکن است اعتیادآور باشند به همین علت معمولاً از جانب متخصص میگرن اصفهان تجویز نمی‌شوند ولی به تسکین بسیاری از علائم میگرن کمک می‌کنند.

داروهای مُسکنی مانند داروهای تجویزی یا داروهای بدون نیاز به تجویز پزشک به تسکین سردرد میگرنی کمک می‌کنند. البته مصرف طولانی‌مدت این داروها می‌تواند باعث بروز عارضه‌های دیگری بشود.

داروهای ضد تهوع معمولاً جهت تسکین درد ناشی از میگرن در افرادی که به همراه حالت تهوع دچار سردردهای شدید و استفراغ می‌شوند، تجویز می‌شوند. این نوع داروها عموماً به همراه داروهای مُسکن جهت رفع علائم میگرن مصرف می‌شوند.

بیمار بایستی در ارتباط با این که چه نوع دارویی برایش مناسب می‌باشد با پزشک مشورت کند (خصوصاً اگر سابقه بروز آلرژی وجود داشته باشد و یا بیمار به عارضه دیگری مبتلا باشد). مصرف طولانی‌مدت داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک می‌تواند سبب تشدید عارضه شود، بنابر این بایستی در مورد نوع داروی مصرفی و میزان مصرف آن با متخصص میگرن در اصفهان مشورت شود.

تغییر در نحوه زندگی 

تغییر در نحوه زندگی برای درمان میگرن 

تغییر در نحوه زندگی در جلوگیری از بروز حمله‌های میگرنی مؤثر است. اقدامات زیر طبق توصیه متخصص میگرن اصفهان به تسکین درد ناشی از میگرن کمک می‌کنند:

  • بیمار بایستی در طول روز به مقدار زیادی آب بنوشد تا آب بدن تأمین شود.
  • شخص بایستی به مقدار کافی غذا مصرف کرده و از خوردن غذا به مقدار کم اجتناب کند تا تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت کند.
  • مصرف مواد غذایی سالم جهت حفظ سلامت بدن از اهمیت زیادی برخوردار است. بیمار بایستی وعده‌های غذایی را در یک زمان مشخص به طور روزانه مصرف کند.
  • خواب ناکافی می‌تواند باعث بروز علائم میگرن شود. به همین علت خواب کافی (8 ساعت) دارای اهمیت بسیاری زیادی است.
  • شخص بایستی با خوابیدن در زمان شب در یک زمان مشخص و همچنین بیدار شدن در یک ساعت معین، چرخه خواب خود را حفظ کند.

همچنین بیمار بایستی به طور منظم و مرتب ورزش کند و تناسب اندام خود را حفظ کند. ورزش ایروبیک به این منظور بسیار مناسب می‌باشد چرا که سبب کاهش تنش در بدن می‌شود. ورزش احتمال بروز علائم مرتبط با میگرن را کاهش می‌دهد. بایستی توجه شود که حرکات ورزشی در ابتدا بایستی به آهستگی انجام شده و سپس سرعت و شدت حرکت افزایش داده شود.

ورزش

آغاز انجام تمارین ورزشی با شدت زیاد و به طور ناگهانی ممکن است سبب تشدید سردرد میگرنی شود. روش‌های آرام‌سازی مانند بیوفیدبک نیز می‌توانند به کاهش احتمال بروز میگرن کمک کنند. بیمار بایستی در ارتباط با نحوه انجام تمارین ورزشی و طرح‌ریزی برنامه ورزشی با متخصص میگرن در اصفهان مشورت کند.

یوگا دارای فواید زیادی در جهت حفظ سلامتی افراد می‌باشد. این روش یکی از بهترین راه‌های جلوگیری از بروز میگرن محسوب می‌شود. در یوگا از مراقبه (مدیتیشن) و تکنیک‌های تنفسی استفاده می‌شود و در نتیجه این روش در حفظ سلامت عمومی و کاهش استرس افراد مؤثر می‌باشد. بر طبق تحقیقات انجام شده، یوگا سبب کاهش دفعات بروز علائم میگرن و همچنین کاهش شدت این علائم می‌شود. بیمار می‌تواند در ارتباط با مناسب بودن این روش درمانی با متخصص میگرن اصفهان مشورت کند.

فیزیوتراپی 

فیزیوتراپی برای درمان میگرن 

برخی از روش‌های فیزیوتراپی که در زمان بروز سردرد (خصوصاً در زمان آغاز سردرد) استفاده می‌شوند، حداقل به صورت موقتی می‌توانند سبب کاهش درد شوند. پزشک می‌تواند نحوه استفاده از مدالیته‌هایی مانند یخ و تکنیک‌های آرام‌سازی را به بیمار آموزش دهد. اعضای خانواده نیز می‌توانند روش‌های ماساژ یا ترکشن سرویکال (کشش دستی ستون فقرات در قسمت گردن) را بیاموزند.

سردردهای میگرنی ممکن است همراه با احساس کشیدگی در قسمت گردن بروز کنند. اگر چه این کشیدگی احتمالاً پس از سردرد میگرنی ایجاد می‌شود و علت بروز میگرن محسوب نمی‌شود، تمارین کششی در برخی از مواقع می‌توانند در کاهش این حالت مؤثر باشند.

طبق نظر متخصص میگرن در اصفهان، فیزیوتراپی در گروهی از بیماران سودمند می‌باشد و می‌تواند از بروز سردرد میگرنی جلوگیری کند. این گروه از بیماران، افرادی هستند که از سردرد میگرنی رنج می‌برند و دارای مشکلات اسکلتی- عضلانی در قسمت گردن و یا فک می‌باشند.

مفاصل و عضلات در قسمت گردن و فک به دو حالت می‌توانند در قسمت سر، درد ایجاد کنند. حالت اول درد ارجاعی نام دارد. شایع‌ترین نمونه درد ارجاعی، درد ناشی از حمله قلبی به شمار می‌رود. درد در قسمت قفسه سینه، شانه چپ، و دست چپ می‌تواند نشان‌دهنده وجود مشکل در عضله قلب باشد. علت ایجاد این نوع درد این است که وقتی عضله قلب تحت فشار قرار می‌گیرد، امکان دارد درد ایجاد شده به دست منتقل شود. همچنین بایستی توجه شود که اعصاب دست و قلب تا قسمت مغز در امتداد یکدیگر قرار گرفته‌اند. به همین صورت، مفاصل و عضلات گردن می‌توانند درد را به سر انتقال دهند.

برای مثال عضله ذوزنقه‌ای فوقانی در قسمت بالای شانه، به طور مداوم در بیماران دارای سردرد مشکل‌ساز می‌شود. این عضله در زمان انجام فعالیت‌هایی مانند کار با رایانه بیش از حد مورد استفاده قرار گرفته و سبب ایجاد نقاط ماشه‌ای می‌شود. نقاط ماشه‌ای در ارتباط با عضله ذوزنقه‌ای فوقانی، درد را به سمت گردن انتقال می‌دهند.

در حالت دوم، ساختارهای موجود در قسمت گردن می‌تواند باعث ایجاد سردرد میگرنی شود. در برخی از بیماران، ممکن است سفتی و اختلال در عملکرد ستون فقرات و عضلات گردنی سبب ایجاد درد شود که در بروز سردرد میگرنی مؤثر است. این حالت درست مشابه زمانی است که برخی از غذاها یا محرک‌های محیطی باعث ایجاد میگرن می‌شوند. در چنین بیمارانی با درمان مشکلات در قسمت گردن یا فک، عوامل مؤثر در بروز سردرد میگرنی رفع شده یا تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.

هورمون‌درمانی 

امکان دارد متخصص میگرن اصفهان در صورت بروز حمله میگرنی در زمان قاعدگی استفاده از روش هورمون‌درمانی را به زنان توصیه کند. زنانی که چاق هستند و یا اضافه ‌وزن دارند، می‌توانند در ارتباط با کاهش وزن با متخصص تغذیه مشورت کنند. کاهش وزن و حفظ سلامت جسمانی در کاهش علائم میگرن در بسیاری از افراد بسیار مؤثر می‌باشد. افراد دارای سردرد میگرنی می‌توانند تمامی مواد غذایی مصرفی و همچنین فعالیت‌هایی که انجام آن باعث بروز سردرد میگرنی می‌شود را یادداشت کنند. در نتیجه شخص می‌تواند اطمینان حاصل کند که چه مواد غذایی در ایجاد سردرد مؤثر هستند و بنابر این می‌تواند از خوردن آن‌ها خودداری کند. همچنین اشخاص بایستی لیست داروهای مصرفی را نیز یادداشت کنند چرا که برخی از داروها باعث بروز علائم میگرن می‌شوند. موارد دیگری نیز مانند زمان خوابیدن، بیدار شدن، زمان غذا خوردن و انجام فعالیت‌های دیگر مانند ورزش کردن نیز بایستی یادداشت شوند. آگاهی از تمامی این موارد می‌تواند به شخص در تشخیص عوامل مؤثر در بروز سردرد میگرنی کمک کند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonمشاوره و تماس