علت کمردرد در زنان: درد ناشی از مشکلات عصب، استخوان و ماهیچه

تحقیقات نشان می‌دهد که 60 تا 80٪ از افراد در طول زندگی خود کمردرد را تجربه می‌کنند که شیوع آن در خانم‌ها کمی بیشتر از مردان در تمام گروه‌های سنی است. کمردرد در زنان با افزایش سن به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. علاوه بر این، یک مقایسه تحقیقی در مورد افراد میانسال افزایش شیوع کمردرد در زنان در مقابل مردان در سن یائسگی را گزارش کرد.

علت کمردرد در زنان


آناتومی باروری یک زن گاهی می‌تواند در کمردرد او نقش داشته باشد. با این حال، عواملی مثل لغزش دیسک نیز می‌تواند در این موضوع نقش داشته باشد، همچنین زنان می‌توانند در معرض شرایط دژنراتیو که بر ساختار ستون فقرات تأثیر می‌گذارد، باشند.

کمردرد کاملاً شایع است و به طور متوسط ​​بیمار سالانه یک تا دو قسمت کمردرد را تجربه می‌کند. کمردرد از 20 سالگی شروع می‌شود و می‌تواند به یک مشکل تکراری تبدیل شود که می‌تواند در اثر وقایع مختلف زندگی ایجاد شود. بیشتر کمردرد تا شش هفته برطرف می‌شود و کمردرد حاد محسوب می‌شود. وقتی درد بیش از 12 هفته طول بکشد، درد کمر مزمن در نظر گرفته می‌شود.

در اینجا برخی از دلایل کمردرد در زنان ذکر شده است:

یائسگی و مسائل هورمونی

تحقیقات نشان می‌دهد کمردرد مزمن (LBP) یکی از رایج ترین چالش‌های اسکلتی-عضلانی است که زنان در دوران یائسگی با آن روبرو هستند. حدود 70٪ از زنان در دوران یائسگی علائم مرتبط با کمبود استروژن را تجربه می‌کنند، در حالی که در بیش از نیمی از زنان در دوران یائسگی درد عضلانی-اسکلتی گزارش شده است. بیشتر مطالعات نشان می‌دهد که افزایش علائم یائسگی با علائم مزمن کمردرد ارتباط دارد.

قاعدگی یا اختلال در عملکرد رحم

دیسمنوره، اختلال در عملکرد رحم که منشأ گرفتگی‌های مکرر و شدید زنان در دوران قاعدگی است، زنان را نیز به کمردرد مستعد می‌کند. این بیماری به دو صورت اولیه یا ثانویه طبقه بندی می‌شود و با هر دو نوع کمردرد یکی از علائم رایج است.

  • دیسمنوره اولیه از زمانی شروع می‌شود که یک زن پریود می‌شود و در طول زندگی خود ماندگار است. انقباضات شدید و غیرمعمول رحمی فرد می‌تواند منجر به گرفتگی قاعدگی مکرر و شدید شود.
  • دیسمنوره ثانویه معمولاً در اواخر زندگی آغاز می‌شود و به دلیل بیماری دیگری مانند آندومتریوز یا بیماری التهابی لگن ایجاد می‌شود.

آندومتریوز

آندومتریوز یک بیماری مزمن است که می‌تواند یکی از دلایل کمردرد در زنان باشد. این شرایط زمانی اتفاق می افتد که بافتی که مانند بافت آندومتر رفتار می‌کند در خارج از رحم، در حفره لگن یا مناطق دیگر رشد می‌کند. بافت جابجا شده به تغییرات هورمونی بدن پاسخ می‌دهد و می‌تواند باعث تورم، درد، لکه بینی بین دوره‌ها و خونریزی شود.

از آنجا که رشد آندومتریوز ماهانه مانند پوشش رحم خونریزی می‌کند، بدون اینکه جایی برای خون رفتن داشته باشد، مایعات اضافی باعث تحریک و التهاب بافت اطراف می‌شود. در نتیجه، این وضعیت می‌تواند منجر به دوره‌های سنگین، درد مزمن و تجمع بافت اسکار شود.

علائم آندومتریوز ممکن است در هر مرحله از چرخه قاعدگی وجود داشته باشد. درد لگن که به قسمت‌های پایین پاها منتشر می‌شود، شایع است و برخی از خانم‌ها با درد شدید و ضربان دار روبرو می‌شوند که می‌تواند از خفیف تا خیلی شدید بروز کند.

علائم شامل:

  • درد شکم یا کمر
  • درد هنگام راه رفتن یا ایستادن
  • درد هنگام تخمک گذاری
  • درد در هنگام تخلیه و فوریت ادرار
  • التهاب حفره لگن
  • یبوست
  • درد هنگام رابطه جنسی
  • درد هنگام حرکات روده و انتشار درد مقعدی
  • درد ناشی از چسبندگی (تجمع بافت اسکار) درون مثانه، لوله‌های رحمی، روده‌ها و تخمدان‌ها
  • حالت خستگی مزمن

در ابتدا ممکن است آندومتریوز توسط یک پزشک تشخیص داده شود که رشد آندومتر را در معاینه لگن پیدا کرده و آزمایشات تصویربرداری را برای کمک به شناسایی کیست‌های آندومتر انجام دهد.

شکستگی‌های فشاری در دوران یائسگی

مطالعات تحقیقاتی نشان می‌دهد که در ایالات متحده ، حدود 25٪ از زنان در طول زندگی خود دچار شکستگی فشاری مهره (مهره‌های کمی) مهره‌های میانی تا پایین می‌شوند. این بیماری با افزایش سن بیشتر اتفاق می افتد و در 80 سالگی به 40 درصد می‌رسد.

این ترک‌های کوچک مهره‌ها می‌توانند باعث ناتوانی قابل توجه و محدودیت عملکرد شوند.

پوکی استخوان شایع ترین علت ایجاد شکستگی فشاری مهره است. در زنان یائسه به دلیل تغییرات هورمونی که تراکم مواد معدنی استخوان را کاهش می‌دهد و استخوان‌ها مستعد شکستگی می‌شوند، خطر پوکی استخوان افزایش می‌یابد.

اسپوندیلولیستزیس (Spondylolisthesis)

اسپوندیلولیستزیس از علل کمردرد در زنان

شاید شما هم در مورد لیز خوردن دیسک شنیده باشید، اما آیا می‌دانید کل ستون فقرات (یا حتی بیش از یک مورد) نیز می‌تواند بلغزد؟ اسپوندیلولیستیزیس هنگامی اتفاق می افتد که قسمت بدنه مهره‌ها، قطعه ضخیم استخوان بیضی شکل در جلوی مهره، در برابر بدنه مهره مجاور قرار گیرد و منجر به درد یا علائم مکانیکی شود. این درد می‌تواند از طریق ستون فقرات به مفصل ران، کمر و پاها منتقل شود. این بیماری می‌تواند از بدو تولد وجود داشته باشد، به علت ناشناخته ای نسبت داده شود یا فرد به صورت اکتسابی به آن مبتلا شود. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که زایمان و برداشتن رحم می‌تواند زنان را در معرض اسپوندیلولیستیزیس قرار دهد.

اسپوندیلولیستیزیس بیشتر در ناحیه تحتانی لومبار کمر دیده می‌شود، اگرچه می‌تواند در ستون فقرات گردنی نیز وجود داشته باشد. به ندرت اتفاق می افتد، مگر در موارد ضربه، در ستون فقرات سینه ای نیز دیده می‌شود. ستون فقرات سینه طولانی ترین قسمت است و در بین دهانه رحم و ناحیه کمر قرار دارد.

“از مشاهدات ما، ما شاهد شیوع بالایی از شکایت از درد گردن و کمردرد هستیم. من گمان می‌کنم علت افزایش درد مدت زمان طولانی تری است که روی صندلی‌هایی نشسته ایم که ماهیت ارگونومیک ندارند و خود را به مکان‌های کاری کوچکتر محدود می‌کنیم. در محل کار، احتمال اینکه بلند شوید و حرکت کنید بیشتر است. “رفت و آمد حذف شده است، که معمولاً شامل نوعی راه رفتن است. این زمان جابجایی صرفه جویی شده در پایان به زمان کار در خانه اضافه می‌شود و بنابراین کارگر را کارآمدتر می‌کند. اکنون، کارهای بیشتری در همان فضای کاری 8 ساعته انجام می‌شود. نتیجه بیشتر نشستن است.”

کمردرد متناوب و موضعی برای اسپوندیولیستیزیس کمر معمول است. درد هنگام خم شدن یا لمس مستقیم ناحیه آسیب دیده تشدید می‌شود.

سندرم پیریفورمیس (Piriformis)

سندرم پیریفورمیس از علل کمردرد در زنان

گاهی اوقات کمردرد در واقع کمردرد نیست، بلکه سندرم پیریفورمیس است. سندرم پیریفورمیس هنگامی رخ می‌دهد که عضله پیریفورمیس، عضله کوچکی که از قسمت تحتانی ستون فقرات تا بالای استخوان ران گسترش می‌یابد، به طور غیر ارادی عصب سیاتیک را منقبض و فشرده یا تحریک می‌کند. عضله پیریفورمیس به چرخش و چرخاندن پا به سمت خارج کمک می‌کند. این علائم با علائم سیاتیک همراه است اگرچه منشا آن ستون فقرات نیست.

سندرم پیریفورمیس به طور معمول با دردهای باسن یا گلوتئال همراه است که در امتداد پشت پا، ران و ساق پا، درد ایجاد می‌کند یا می‌سوزد. همچنین سوزن سوزن شدن در ناحیه عصب سیاتیک و بی حسی باسن شایع است. به همین دلیل است که معمولاً با سیاتیک اشتباه گرفته می‌شود.

علل ابتلا می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آسیب به باسن یا ران
  • افزایش رشد عضلات پیریفورمیس (که معمولاً در ورزشکاران در حین تمرین قبل از فصل دیده می‌شود)
  • نشستن به مدت طولانی (رانندگان کامیون بزرگ، کارگران بدون تحرک در پشت میز کار و غیره)
  • آناتومی غیرطبیعی در عضله پیریفرمیس یا شاخه عصب سیاتیک نسبت به عضله پیریفرمیس

تحقیقات خاطرنشان می‌کند که 0.3 تا 6 درصد از کل کمردرد و یا موارد سیاتیک ممکن است به دلیل سندرم پیریفرمیس باشد. با توجه به برآورد سالانه موارد جدید سیاتیک و کمردرد سالانه 40 میلیون نفر، وقوع سندرم پیریفورمیس سالانه حدود 2.4 میلیون نفر است. در بیشتر موارد این وضعیت در بیماران میانسال در نسبت 1 : 6 از بیماران مبتلا به زن و مرد وجود دارد.

اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک

اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک از علل کمردرد در زنان

در اینجا مورد دیگری وجود دارد که کمردرد از جایی غیر از کمر شروع می‌شود. اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک با التهاب رخ داده در مفاصل ساکروایلیاک، واقع در محل اتصال لگن و پایین ستون فقرات است. این بیماری می‌تواند به صورت درد کمر یا باسن باشد که می‌تواند به پاها منتشر شود. درد ممکن است با مدت زمان طولانی در بالا رفتن از پله یا ایستادن تشدید شود.

مانند سندرم پیریفورمیس، تشخیص اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک نیز می‌تواند چالش برانگیز باشد، زیرا می‌تواند به عنوان علت دیگر کمردرد اشتباه شود.

اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک در اثر موارد زیر بروز می‌یابد:

  • بارداری. در دوران بارداری، افزایش وزن و تغییر حرکت می‌تواند باعث ایجاد فشار اضافی و ساییدگی در مفاصل شود.
  • عفونت مفصلی. در شرایط نادر، مفاصل ساکروایلیاک می‌توانند در معرض عفونت قرار گیرند.
  • آرتروز. مفاصل ساکروایلیاک می‌توانند آرتروز را در اثر سایش طبیعی تجربه کنند که به آن استئوآرتریت نیز گفته می‌شود.
  • آسیب ضربه ای. مفاصل ساکروایلیاک می‌توانند در اثر حوادث ناگهانی مانند زمین خوردن یا تصادف رانندگی آسیب ببینند.

با وجود مجموعه ای از دلایل کمردرد در زنان، بسیاری از مواردی که وی مشاهده می‌کند در نهایت نیازی به دارو یا جراحی ندارند. اغلب اوقات درد بدون نیاز به دارو یا درمان به خودی خود برطرف می‌شود. فقط علائم هشدار دهنده ای مانند درد است که بیش از شش هفته طول می کشد، کمردرد همراه با علائم عصبی در پاها یا اختلال در عملکرد روده یا مثانه است. در صورت بروز این علائم یا شرایط، فوراً به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید.

درمان کمردرد


گذشته از چنین صدمات شدید یا آرتریت، بیشتر درد کمر کوتاه مدت است و ممکن است به خوبی به مراقبت از منزل پاسخ دهد، به خصوص اگر این اتفاق اخیرا اتفاق افتاده باشد و شما شک داشته باشید که می‌دانید علت آن چیست. اگر سطح درد خفیف است، در اینجا پنج نکته وجود دارد که می توانید برای درمان کمردرد خود در خانه امتحان کنید – اما اگر درد ادامه دارد یا بدتر می‌شود، تلاش خود را متوقف کنید و با پزشک خود مشورت کنید:

گرما یا سرما

بسته به آنچه که باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید، از پد های گرم یا سرد استفاده کنید. این روش باعث رفع سریع درد نمی‌شود، اما کاهش درد به آرامش شما کمک می‌کند، که به نوبه خود بهبود را تسهیل می‌کند. گرما (بسته داغ یا پد گرمایشی – هرگز روی پوست لخت قرار ندهید!) می‌تواند عضلات متشنج را تسکین داده و شل کند و جریان خون را افزایش دهد و فاکتورهای بهبودی بدن را به منطقه وارد کند. سرما درمانی (کیسه یخ زده یا بسته یخ – هرگز روی پوست لخت قرار ندهید!) التهاب را کاهش می‌دهد و می‌تواند به کاهش یا رفع احساس درد کمک کند.

فیزیوتراپی و ورزش

درمان کمردرد با فیزیوتراپی و ورزش

فیزیوتراپی می‌تواند عضلات پشت شما را تقویت کند تا به تسکین کمردرد یا بازیابی حرکت کمک کند. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد تمریناتی که برای تقویت عضلات کمر طراحی شده اند ممکن است مفید باشند حتی اگر هنوز کمردرد ندارید. برای خانم‌های مسن، ورزش‌های تقویت کننده کمر می‌توانند به احتمال شکستگی مهره‌های ستون فقرات (ستون فقرات) کمک کنند.

عضلات اصلی خود را تقویت کنید

ممکن است فکر کنید، این موضوع چه ارتباطی به کمردرد من دارد؟ این موضوع یک سیستم معماری تعاملی است. عضلات مرکزی شما از چندین گروه عضلانی در شکم، پهلوها و کمر تشکیل شده است. همه با هم، از وضعیت و ستون فقرات شما پشتیبانی می‌کنند. اگر به طور منظم تمرینات اصلی را انجام نمی دهید، پزشکان توصیه می‌کنند حداقل یک جلسه آموزش با مربی یا فیزیوتراپی داشته باشید تا روش های ساده ای برای شروع یاد بگیرید که درد کمر شما را پیچیده نمی‌کند. به آرامی شروع کنید و بسته به تمرین به تدریج به مدت زمان طولانی یا تکرار بیشتری کار کنید.

کشش مهم است

در واقع، کشش یک روش عالی برای شروع روز خود قبل از اینکه حتی از رختخواب بلند شوید! به پشت دراز بکشید، دستان خود را به آرامی روی سر خود قرار دهید تا قسمت فوقانی پشت خود را “بیدار” کنید. چند ثانیه نگه دارید. دستان خود را به حالت اولیه برگردانید. سپس، هر بار یک پا را بلند کنید، زانوی خود را خم کرده و زانوی خم شده خود را به سمت سینه بیاورید (به شرطی که این کار باعث ناراحتی کمر نگردد). در صورت امکان، زانوی خود را به آرامی به سمت قفسه سینه بغل کرده و چند ثانیه نگه دارید. پایتان را به آرامی روی تشک بگذارید و با کشیدن پا به جلو پای خود را صاف کنید. با پای دیگر تکرار کنید. به یاد داشته باشید: کشش باید احساس خوبی داشته باشد و هرگز دردناک نباشد. در صورت وجود درد یا تورم هیچ یک از این موارد را انجام ندهید. در نهایت، برای بلند شدن از رختخواب، به سمت پهلو و رو به لبه تشک غلت بزنید. از بازوها استفاده کنید تا خود را به وضعیتی قائم برسانید که می توانید پاها را از لبه تخت حرکت دهید. به آرامی بایستید و نفس عمیق بکشید.

ماساژ

درمان کمردرد با ماساژ

ماساژ می‌تواند معجزه کند، هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی. از همسر یا دوست نزدیک خود 10-15 دقیقه ماساژ بخواهید. به آرامی شروع کنید، اما در مورد مکان و فشار بازخورد دهید.

استفاده از بریس ها

این بریس ها که از نزدیک بسته می‌شوند، از باسن، کمر و شکم پشتیبانی می‌کنند. کرست ها قابل تنظیم و کشسان هستند. بریس ها محکم ترند و از نوع فلزی هستند. هر دو فشار بر روی دیسک‌ها  – بالشتک های کوچک و دایره ای از بافت که به عنوان کمک فنر بین مهره‌ها عمل می‌کنند را کاهش می دهند و برای پشتیبانی از کمر و شکم استفاده می‌شوند. ستون فقرات را ثابت نگه دارید. بریس برای تسکین موقت درد و محدود کردن حرکت ستون فقرات در هنگام بهبودی از شکستگی مهره یا جراحی‌های خاص تجویز می‌شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Buttonمشاوره و تماس